Părul frumos e un păr sănătos, curat, îngrijit așa cum are nevoie. Cu alte cuvinte, o coafură care rezistă – vorba reclamei – începe cu modul în care îți speli și îngrijești părul.

Primul lucru de care ar trebui să ții cont: temperatura apei. Apa fierbinte usucă scalpul, iar reacția este de a accelera secreția de uleiuri specifice pentru a compensa efectul deshidratant. Rezultatul: un păr mai gras, care se va încăpățâna să nu se așeze așa cum ți-ai dori. Recomandarea este să reduci pe cât posibil temperatura apei, lucru benefic inclusiv pentru pielea corpului și ten.

Apropo, dacă apa folosită nu este prea caldă, dar totuși părul tău se îngrașă foarte ușor, fie produsele dedicate îngrijirii nu sunt cele potrivite, fie îl speli prea des sau prea rar. Sau ambele. Spălarea părului cu o frecvență adecvată te poate scăpa de acest inconvenient estetic.

Folosește doar produse de îngrijire potrivite părului tău, care să-i ofere hidratarea și protecția necesare! Îți împărtășim un secret: aplică-le pe părul umed, pentru o distribuire uniformă și o mai bună hrănire a firului de păr.

De asemenea, cel puțin la fel de important este și felul în care îți usuci părul. Dacă obișnuiești să-l ciufulești rapid cu prosopul înainte de a folosi föhnul, află că acest obicei dăunează firului de păr: îi afectează strălucirea și rezistența. Pentru a-l proteja, masează-l ușor cu prosopul, astfel încât excesul de apă să fie absorbit fără a “zăpăci” părul prin frecare. Iar dacă nu ești pe fugă, îl poți lăsa apoi să se usuce singur înainte de a-l aranja. Folosirea în exces și mult prea de aproape a uscătorului poate dăuna sănătății părului.

Nu în ultimul rând, alege cu grijă produsele de styling (dacă nu ești sigură ce ți s-ar potrivi cel mai bine, întreabă un specialist), iar dacă apelezi la placă sau ondulator, nu uita să aplici un produs care să asigure părului protecție termică, prevenind astfel anularea efectului hidratant și deteriorarea.

Pentru mai multe recomandări privind igiena părului și tratamente adaptate tipului tău de păr, te așteptăm la Cami Beauty Studio!