Sfaturi utile pentru make-up artisti

De-a lungul timpului am strâns o colecţie mãrişoarã de sfaturi şi trucuri de machiaj care ne-au ajutat sã îmbunãtãţim tehnica, iar acum dorim sã le împãrtãşim cu voi:

– În alegerea culorilor fardurilor de pleoape nu trebuie sã ţii cont numai de culoarea irisului, ci şi de culoarea pãrului.

– Atunci când nu eşti sigurã cum şi unde trebuie sã îţi aplici fardul de obraz, porneşte cu mişcãri şterse din centrul Bulei lui Bichat (vârful osului pometelui) spre tâmple.

– Persoanele cu ten matur trebuie sã foloseascã numai culori mate pentru a nu accentua imperfecţiuni precum pleoapã lãsatã, riduri sau pori dilataţi.

– O regulã de aur pe care nu o încalc în nicio situaţie este cã orice produs cremos trebuie fixat cu o pudrã: dermatograful cu un fard în aceeaşi culoare, anticearcãnul cu pudrã, şamd.

– Brunetele nu îşi contureazã sprâncenele cu negru, ci cu o nuanţã mai deschisã.

– Iluminatorul se aplicã în câteva puncte cheie: pe pomete, sub sprâncene, pe puntea nasului, pe arcul lui Cupidon şi în centrul frunţii.

– Persoanele mai nepricepute îşi pot contura faţa cu un fond de ten cu 2-3 tonuri mai închis pentru mai multã precizie şi un efect mai diafan.

– Într-un machiaj nu trebuie sã avem mai mult de douã puncte de focus, iar culoarea irisului este deja una dintre ele.

– Pudra liberã aplicatã prin tapotare peste anticearcãn sau corector va fixa mult mai bine produsul şi îl va împiedica sã se strângã în pliuri.

– Persoanele care poartã ochelari nu ar trebui sã foloseascã farduri sidefate sau sclipicioase.

– Pesoanelor cu ochii mici le este recomandatã aplicarea unui creion dermatograf alb pe conjunctivã (waterline în englezã) pentru un efect de mãrire.

– Indiferent de forma pleoapelor, o linie de liner plasatã corect va evidenţia frumos orice privire.

– Dacã fondul tãu de ten are o texturã care încarcã, amestecã-l cu puţinã cremã pentru un efect mai soft.

– Exfolierea tenului şi buzelor este un pas esenţial pentru evitarea evidenţierii zonelor descuamate.

– Pentru ca rujul sã îţi reziste mai mult, dupã ce ai aplicat primul strat îndepãrteazã excesul cu un şerveţel şi apoi aplicã un strat subţire de pudrã şi reaplicã rujul. Repetã aceastã rutinã de câte ori este nevoie pânã eşti mulţumitã.

– Dacã tenul tãu este gras/uleios, aliatul tãu pentru un machiaj rezistent este baza siliconatã ce trebuie aplicatã înainte de fondul de ten.

– Persoanelor cu ochii descendenţi (cãzãtori) se recomandã prelungirea aplicãrii anticearcãnului/corectorului de sub ochi în colţul extern în linie ascendentã pentru un efect de lifting.

Acestea sunt recomandãrile pe care noi le-am adunat de-a lungul timpului şi care au devenit pentru reguli ce nu pot fi încãlcate.