Fie ca preferi sa ai o frizura clasica, fie ca vrei sa fie ceva cu care vrei sa iesi in evidenta trebuie sa fi atent la doi factori, in functie de care ar trebui sa-ti alegi frizura: tipul de par (par uscat, par uleios, par cret, par aspru si des si par subtire) si forma fetei (fata ovala, fata patrata, fata alungita, fata triunghiulara si fata rotunda).

Fata ovala – Daca forma fetei tale este una ovala, poti spune ca esti un barbat norocos, deoarece poti purta aproape orice coafura cu care vei arata foarte bine.

Fata patrata – De regula, barbatii care au forma fetei patrata au si o frunte inalta iar maxilarul este accentuat. Daca te incadrezi in aceasta categorie stilistii iti vor recomanda atat coafurile pentru par scurt, dar si mediu, in linii drepte sau curbe pe fata. Totusi, un mic truc ar fi sa folosesti o frizura care sa aiba volum, pentru ca volumul ajuta la rotunjurea fetei.

Fata alungita – Daca forma fetei tale este alungita, trebuie sa alegi o frizura care sa dea impresia ca fata ta este mai scurta si mai lata. Orice tunsoare care iti va acoperi fruntea te va ajuta. De evitat sunt parul lung si lins, sau alte tunsori care dau impresia de alungire a fetei. Nici tunsoarea ”la zero” nu te avantajeaza deloc.

Fata triunghiulara – Daca ai o barbie ingusta si obrajii conturati, poti spune ca ai o fata triunghiulara. Ca si cei cu fata ovala, poti sa te consideri norocos pentru ca exista foarte multe frizuri cu care sa arati bine.

Fata rotunda – Pentru acest tip de fata se recomanda un par scurt, sau mediu, eventual cu tepi, care vor duce la alungirea fetei. Iti recomand sa eviti parul cret precum si parul lung.