salon-infrumusetare-camilux-147

Nu trebuie sa le dai cu lac de unghii semipermanent sau cu gel acrilic, ci pur si simplu sa aplici cateva trucuri de frumusete. Dupa ce ti-ai pregatit ustensilele necesare iata ce trebuie sa faci:

Inainte sa iti faci manichiuraIn prima faza, trebuie sa ai unghiile ingrijite. Asigura-te ca unghiile sunt curate si pilite dupa forma dorita inainte sa treci la treaba. Foloseste dizolvant de unghii fara acetona pentru a indeparta toate impuritatile. O data pus la punct acest aspect, poti sa aplici primul strat de oja.

Inainte sa iti faci manichiura
In prima faza, trebuie sa ai unghiile ingrijite. Asigura-te ca unghiile sunt curate si pilite dupa forma dorita inainte sa treci la treaba. Foloseste dizolvant de unghii fara acetona pentru a indeparta toate impuritatile. O data pus la punct acest aspect, poti sa aplici primul strat de oja.

Curata-ti unghiile cu un servetel mai gros daca discurile demachiante sunt de proasta calitate.

Unghii scurte si rotundesalon-infrumusetare-camilux-150
Orice manichiura rezista mai mult timp pe unghiile scurte, comparativ cu cele lungi. Find scurte, nu le mai lovesti atat de usor indiferent ca ai treaba in gospodarie sau tastezi la calculator. Cea mai buna forma pe care o poti da unghiilor ca manichiura sa reziste mai mult de o saptamana este rotunda – colturile nu mai agata si nu se mai rup.

Aplica oja si pe varful unghiei
Chiar daca ai unghiile scurte, oja trebuie sa ajunga pana pe varf si chiar un pic  dedesubt, ca aceasta sa reziste mai mult timp pe unghii.

Hidrateaza-ti cuticulele cat poti de des
Daca ai timp sa faci asta de mai multe ori pe zi, fa-o! Cuticulele moi nu se rup asa cum patesc cele uscate. Daca sunt foarte uscate, foloseste uleiul special pentru cuticule sau aplica o crema zilnica, recomanda de specialistii in manichiura.

Nu baga unghiile in apa
Lasa oja sa actioneze pret de cateva ore inainte sa faci baie. Spalatul pe maini este in regula, dar evita sa faci dus dupa ce ti-ai facut manichiura. Chiar daca oja s-a uscat la suprafata, umezeala poate sa patrunda in unghii, iar manichiura nu va mai fi la fel de rezistenta.

Aplica un top coat in mod regulat
Ca sa iti pastrezi oja fresh si sa reziste cat mai multa vreme pe unghii, trebuie sa aplici un topcoat la fiecar doua-trei zile. In timp, se va ingrosa, insa astfel manichiura va rezista cat mai mult timp cu putinta.