Eleganța este definită ca fiind „calitatea de a fi grațios și stilat în ceea ce privește aspectul și felul de a fi”. Prin urmare, o femeie elegantă poate fi definită ca fiind o persoană care se poartă cu prestanță într-un mod sofisticat și la modă. 

Scopul acestui articol nu este de a vă oferi un tutorial pas cu pas pentru a vă purta cu grație și eleganță. Mai degrabă, scopul este de a vă ghida prin pașii simpli de găsire a stilului perfect pentru dvs. pentru a vă accentua grația și prestanța naturală, permițându-vă să vă prezentați ca o femeie elegantă.

Dacă încercați să fiți elegantă, începeți prin a purta stiluri clasice de îmbrăcăminte, cum ar fi fuste până la genunchi și bluze de damă cu nasturi, și alegeți haine confecționate din țesături de înaltă calitate, cum ar fi bluze de damă din mătase și satin.

Niciodată prea largi, niciodată prea strâmte; hainele unei femei elegante arată ca și cum ar fi fost făcute să i se potrivească doar ei. Încercați bluze de damă din jerseuri de lux și țesături elastice dacă aveți un buget limitat, dacă puteți să vă răsfățați, atunci faceți totul la comandă pentru a se potrivi cu măsurile dvs. Nimic nu spune mai multă eleganță decât un blazer sau bluze de damă perfect ajustate.

10 sfaturi pentru a purta haine ca o femeie elegantă

1. Spune nu la activewear: nu purtați haine de gimnastică atunci când nu faceți sport. Oamenii au devenit leneși și nu mai fac acel efort de a se trezi mai devreme dimineața. Faceți mișcare și schimbați-vă în haine adecvate și aranjeazați-vă părul pentru a fi prezentabilă. Nicio doamnă nu poartă haine de sport când nu face sport, indiferent cât de confortabile ar fi.

2. Fără bluze de damă cu decupaje. Acestea sunt juvenile și pot arăta foarte ieftin. Să arăți prea multă piele, mai ales în jurul stomacului, nu este elegant.

3. Eliminați toate desenele și imaginile de pe îmbrăcăminte. Este de prost gust și copilăresc, nu vă face să arătați ca o doamnă.

4. Fără blugi și pantaloni scurți rupți. Cu excepția cazului în care nu mergeți pe plajă sau aveți un look casual, acest tip de haine nu este sofisticat.

5. Pantaloni scurți din denim. Optați pentru pantaloni scurți albi sau blugi albi pentru un look mai elevat.

6. Genți de mână cu urme de uzură. O doamnă nu ar purta niciodată o geanta învechită.

7. Haine șifonate sau fire care atârnă. Aceste aspecte arată nepăsare față de hainele dvs. Investiți într-un aparat cu aburi portabil.

8. Bijuterii voluminoase și cu aspect ieftin. Purtați întotdeauna accesorii mai ales mici și discrete. Aurul de înaltă calitate și aurul alb arată cel mai bine.

9. Nu mai purtați doar blugi. Investiți în pantaloni croiți sau optați pentru fuste. Sunt mai feminine și mai elegante.

10. Femeile cu clasă nu poartă sandale în condiții de iarnă.

Ce poartă femeile elegante?

Există articole care ne fac să arătăm mai scumpe și mai elegante ca doamne. Iată articolele pe care le poartă întotdeauna elegantele și care par de lux:

– Cașmir

– Bluze cu guler înalt

– Sacouri

– Rochii de mătase

– Cardigane

– Pantaloni negri

<a href=”https://www.emag.ro/bluze-dama/c” target=”_blank”>Bluze dama</a> cu nasturi

– Genți de mână de designer

– Eșarfe

– Ochelari de soare

– Perle

– Diamante

Stilul elegant este atemporal. Rochia și pantofii nude pe care le cumpărați astăzi vor putea fi purtate și peste zece ani. Cumpărarea unei perechi bune de cercei cu perle/diamante este mai importantă decât 10 perechi de cercei la modă care vor fi demodate la un an după ce îi veți cumpăra. A avea un stil sofisticat și de clasă înseamnă că vă puteți purta ținutele la serviciu, la brunch-ul de duminică, la o ieșire la cumpărături de <a href=”https://www.emag.ro/nav/fashion-femei-imbracaminte” target=”_blank”>haine</a> elegante, în oraș, sau la călătorii în lume. 

Modelele și imprimeurile îndrăznețe pot funcționa cu siguranță într-un look sofisticat și elegant, dar s-ar putea să nu vă simțiți confortabil cu astfel de modele dacă sunteți la început de drum în jurnalul dumneavoastră de stil elegant. În acest caz, culorile neutre sunt prietenii dvs. Hainele în culori solide sunt abundente în magazine (și, probabil, în dulapul dvs.), ușor de combinat și ajută la extinderea garderobei dvs.