Cu ocazia zilei de 5 Mai, „Ziua Mondială a Igienei Mâinilor”, Spitalul Clinic Județean Mureș a demarat campania de conștientizare a importanței igienei mâinilor în prevenirea infecțiilor.

„Scopul acestei campanii este de a crește complianța igienei mâinilor în rândul personalului medico-sanitar și auxiliar, dar și de conștientizare a importanței manoperelor de curățare și dezinfectare a tegumentelor în prevenirea transmiterii infecțiilor asociate asistenței medicale”, au transmis reprezentanții Biroului de Presă al Spitalului Clinic Județean Mureș.

În campania de susținere a igienei mâinilor din acest an, s-au alăturat într-un număr mare medici, asistenți medicali, infirmiere, îngrijitoare de curățenie.

Deși din anul 2020 Spitalul Clinic Județean Mureș a fost desemnat de către Ministerul Sănătății spital care acordă îngrijirea pacienților Covid-19, forme ușoare, medii și severe, campania de conștentizare a efectuări corecte a igieniei mâinilor în rândul personalului medico-sanitar și auxiliar a fost continuă. Instruirile repetate au fost centrate pe efectuarea corectă a igienei mâinilor și importanța deosebită pe care o au aceste simple gesturi în transmiterea Covid-19. 

„Dovezile în timpul acestor 2 ani de pandemie ne-au arătat că igiena mâinilor este foarte importantă pentru protejarea cadrelor medicale împotriva acestui virus. În această perioadă, campania igienei mâinilor a crescut, personalul medical a conștientizat importanța celui mai simplu gest, acela de a dezinfecta mâinile cu antiseptic sau de a spăla mâinile cu apă și săpun. Împreună contribuim la siguranța în spitale”, a mai transmis Biroul de Presă al Spitalului Clinic Județean Mureș.

Mălina MORARU

Post-ul Ziua Mondială a Igienei Mâinilor celebrată la Spitalul Clinic Județean Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.