Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, 1 Iunie, se va desfășura evenimentul „Sărbătorile copilăriei”, în Cetatea Marii Uniri din Alba Iulia unde sunt invitați copiii din Alba Iulia și din împrejurimi să ia parte la acest eveniment special dedicat lor.

,,Arhiepiscopia Alba Iuliei anunță evenimentul „Sărbătorile copilăriei” cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului – 1 Iunie. În acest an, organizatorii invită copiii din Alba Iulia și din împrejurimi să ia parte la acest eveniment special dedicat lor. În vederea participării la „marea sărbătoare copilărească din Cetatea Marii Uniri”, copiii trebuie să fie familiarizați cu pașii de dans ai flashmob-ului realizat de voluntarii noștri, cu melodia și cu versurile cântecului copilăriei (atașament media: https://drive.google.com/file/d/1PhZaOj9W13ydUcY-H4wLgs00Gujcp2sF/view?usp=drive_web)”, a precizat Pr. Oliviu Botoi, Consilier eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

,,De asemenea, participanții vor purta un tricou de culoare albă. Invitația organizatorilor este adresată tuturor copiilor ce pot veni individual la eveniment alături de părinții lor, dar și claselor de elevi și grupurilor parohiale ce vor fi însoțite de profesori coordonatori sau de preoți. Copiii participanți vor fi întâmpinați în incinta complexului Catedralei Încoronării de către voluntarii proiectului, care îi vor coordona pe parcursul derulării evenimentului. Devenit deja o tradiție pentru municipiul Alba Iulia, acest eveniment dedicat copiilor este organizat de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. În acest an, organizația a implicat în activități și tinerii voluntari ai Departamentului de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ai Asociației Emanoil și ai ASCOR Alba Iulia”, a mai precizat Pr. Oliviu Botoi.

Programul evenimentului „Sărbătorile copilăriei” se va desfășura după cum urmează: la ora  9.30: întâmpinarea copiilor de către voluntari în curtea Catedralei Încoronării, la ora 10.00: rugăciune arhierească pentru copii la Catedrala Încoronării, la ora 10.30: defilarea copiilor în sunet de fanfară pe un traseu prestabilit, la orele 11.30-12.00: Flashmob „Dansul copilăriei”, pe esplanada dintre Catedrala Romano-Catolică și Catedrala Ortodoxă.

De asemenea, începând cu ora 12.30 va avea loc Vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri, organizată de Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, la ora 15.00 : Tir cu arcul și alte activități recreative organizate de Asociația Emanoil, în Parcul de Aventură „Dynamis” din Alba Iulia, iar de la ora 17.00: program de animație socio-educativă pentru copii, organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Alba Iulia.

Alexandra HAJA

Post-ul Ziua de 1 Iunie va fi sărbătorită în Cetatea Marii Uniri din Alba Iulia apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.