Printre prezențele la ultima ediție a Târgului Internațional de Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie Agraria organizată la Jucu, județul Cluj, în perioada 5-8 mai, a fost și cea a companiei Wiki Wiki Management SRL din Târgu Mureș, cunoscută în domeniul agricol pentru producerea dronelor ADT (Appia Drone Tech).

„La Agraria ne-am prezentat cu dronele agricole de pulverizare, respectiv patru modele de 10, 16, 20 și 30 de litri. Dronele expuse la Agraria ajută foarte mult munca în agricultură, în special în ce privește aplicarea de tratamente culturilor. Prin aceste drone putem economisii undeva la 50 % din consumul de apă, de motorină, resurse umane și fizice, iar pe de altă parte evităm anumite daune. Aceste drone au la bază un sistem mult mai ecologic deoarece merg doar pe curent, nu folosim combustibil. Este un sistem mult mai ușor de folosit și mai rapid, plus că aceste drone se pot folosi atunci când, de exemplu tractoarele se blochează din cauza noroiului existent în câmp”, a declarat Köntczey Hunor, reprezentantul companiei Wiki Wiki Management.

Beneficii pentru fermieri Important de știut că dronele sunt fabricate în România, mai exact la Târgu Mureș, aspect care aduce și anumite beneficii fermierilor români. „Dronele noastre sunt intrate pe piață de aproximativ doi ani de zile, în condițiile în care dronele de pulverizare se folosesc în agricultură cam de trei, patru ani. Este important de știut faptul că nu ne rezumăm doar în a produce și vinde astfel de drone. Un aspect la care ținem foarte mult sunt cele legate de apropierea cât mai mare față de fermieri, respectiv demonstrațiile în câmp cu aceste drone. Este extrem de important ca fermierii să afle că facem și prezentări, prestări servicii, pe lângă producție și vânzare. Sunt pași care trebuiesc urmăriți pentru a ajunge la o legătură strânsă cu fermierii. Aceștia sunt obișnuiți cu tehnici care funcționează deja de 50 de ani, iar aceste drone reprezintă o inovație care trebuie prezentată în cele mai mici detalii, dar mai ales testată, astfel ca ea să funcționeze iar fermierii să fie mulțimiți”, a precizat Köntczey Hunor.

Dat fiind faptul că dronele sunt fabricate în România, partea de service nu este deloc de neglijat, este de părere reprezentantul Wiki Wiki Management Srl. „Dronele noastre sunt produse în țară, ceea ce este extrem de important în ce privește partea de service. Putem ajuta un client sau pe cineva care prestează servicii în ce privește asistența tehnică deoarece suntem aproape, suntem disponibili, cu partea de piese de schimb asigurată, în condițiile în care, în ce privește concurența care vine din afară, rezolvarea acestor probleme ar putea dura luni, iar la noi, rezolvarea este de ordinul zilelor”, a subiniat Köntczey Hunor.

Alin ZAHARIE

Post-ul VIDEO: Dronele agricole ADT (Appia Drone Tech), prezente în oferta AGRARIA 2022 apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.