După un protest spontan care a avut loc duminică, 1 mai 2022, 27 de comercianți care își desfășurau activitatea la Platoul Cornești din Târgu Mureș au pus, deocamdată, lacătul pe business-uri.

Motivul afacerilor închise îl reprezintă un protocol de cooperare ocazională numit ”Târg de vacanță” încheiat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș, care a expirat în data de 3 mai 2022.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Târgu Mureș, ”la solicitarea acestora (a comercianților – n.a.), s-a analizat posibilitatea de a permite să-și continue activitatea de comeț însă intrând în legalitate, licitând pentru spațiile comerciale”, iar ”în momentul în care se vor îndeplini cerințele legale, li se va permite să-și reia activitatea pe Platou.”

Deși sezonul turistic a început, deocamdată nu se cunoaște cu exactitate data la care va fi organizată licitația pentru ocuparea celor 27 de spații comerciale.

În prezent, la Platoul Cornești funcționează un singur spațiu comercial.

Alex TOTH

Post-ul VIDEO: Afaceri închise la Platoul Cornești din Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.