Regizorul chilian Nicolas Lopez a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuzuri sexuale comise asupra unor actriţe, relatează EFE.

Primul caz de abuz s-a produs între noiembrie şi decembrie 2015, iar al doilea la sfârşitul anului 2016, potrivit deciziei Tribunalului Oral din Vińa del Mar, care a respins totuşi acuzaţiile de viol şi ultraj public.

Judecătorul a respins acuzaţia de viol asupra unei femei care s-ar fi produs la Vińa del Mar, în 2004, când victima era minoră şi avea vârsta de 17 ani.

Nicolas López a fost totodată demis din toate funcţiile sale publice, primind totodată interdicţia de a-şi exercita profesia şi de a se apropia de victime în perioada condamnării.

Procurorul de caz a precizat că regizorul a şters peste 2.700 de mesaje de pe WhatsApp, în plină anchetă, care au fost însă recuperate de experţi.

EFE

( www.agerpres.ro )

Foto: https://alchetron.com

Post-ul Un regizor a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuzuri sexuale apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.