Primăvara aduce cu ea schimbări și este un moment perfect în care să ne redecorăm casa. Nu trebuie să te sperii, pentru că prin redecorat nu ne referim la o renovare completă din cauza căreia va trebui să îți aduni toate lucrurile și să dormi la prieteni câteva săptămâni. Există foarte multe trucuri ingenioase prin care poți da un aspect diferit locuinței tale într-un mod foarte scurt.

Pereți texturați

Arhitectura clasică se folosea de decorarea pereților, cu rozete, înflorituri. Aceste elemente atemporale și-au întors în tendințe sub formă de profile decorative și reprezintă o modalitate ușoară prin care poți să redecorezi.

În plus, mai poți monta ușor și panouri decorative care vor modifica tot aspectul camerei. De exemplu, structurile care imită cărămida sunt un element de efect, care va schimba în totalitate aspectul camerei. Desigur, acestea nu sunt singurele opțiuni de panouri. Există multe modele 3D pe care le poți monta ușor și pe care le poți vopsi ulterior. Sunt rezistente, așa că le poți plasa chiar și în baie, deoarece poliuretanul din care sunt realizate nu este afectat de abur și apă.

Covoare, perdele și alte textile

Schimbarea perdelelor și a covoarelor reprezintă una dintre cele mai rapide și ieftine modalități prin care poți redecora. De ce? În primul, rând, pentru că atunci când cumperi un covor nou, care să acopere o parte mare din sufragerie, tot aspectul camerei diferă.

După ce ai schimbat covorul, poți asorta perdele și draperii potrivite cu acesta. Desigur, nu trebuie să aibă aceeași culoare, dar poți respecta o paletă de culori dacă vrei să obții o coerență. Ulterior, alege o cuvertură de canapea și câteva pernuțe și ai obținut deja o sufragerie ca nouă.

Grădina ta urbană

Plantele sunt un mod ideal prin care poți să dai viață casei tale. Atunci când ești înconjurat de plante te simți în fiecare zi acasă ca atunci când faci o plimbare în natură – și nu credem că poți avea niciodată suficiente plante! Există multe soluții foarte estetice prin care le poți aranja, precum ghivece în terase, sau suporturi de flori agățate în perete.

Dacă te temi că nu vei putea avea grijă de ele, să știi că există foarte multe plante care nu au nevoie de foarte multă îngrijire. Le poți uda săptămânal și trebuie doar să te asiguri că au suficientă lumină. Există încă un avantaj în a avea plante, pe lână cel estetic: îți poți crea propria ta grădină, chiar dacă locuiești la apartament. Ia-ți câteva ghivece cu cimbru, busuioc, mentă și alte plante aromatice care îți plac.

Aceste trei idei vor schimba radical casa ta, cu o investiție mică și un timp scurt de realizare, pentru că nici nouă nu ne plac renovările care implică săptămâni întregi de șantier și câteva zile de curățenie după finalizarea lucrării.