Pe 26 si 27 mai, ora 19:30, la Sala Palatului, cel mai bun dansator de Flamenco din lume, Eduardo Guerrero, supranumit regele Flamenco-ului modern, vine în fața publicului românesc alături de Compania sa, cu două spectacole de gală.

În plină explozie creatoare, cu energia devoratoare a vedetei aflate pe culmea carierei, după Londra, Düsseldorf, Miami, Dubai – unde a reprezentat Spania la Expoziția Mondială –, New York și multe alte orașe mari ale lumii, Războinicul Eduardo vine să danseze la București, până dincolo de orice limită, până la miezul incandescent al vieții, pentru Pace.

FABULOS!  Este cel mai potrivit cuvânt care l-ar putea defini pe Eduardo Geuerrero. Cine îl vede dansând, cine îi simte vibrația, cine intră în câmpul lui magnetic, cine înțelege structura coregrafiei lui va capitula în fața evidenței și va exclama cu toată ființa „AȘA CEVA NU EXISTĂ! E FABULOS!!!” Despre el, revista Flamenco Divino scrie că „nu își fixează limite, pentru că nu are nevoie de ele. El DANSEAZĂ IMPOSIBILUL”.

Diario de Sevilla îl omagiază pentru forța incredibilă pe care o are: „Brutal. Radical. Dansează cu furie și din măruntaie. Gol. Exorcism. Dar acest dansator de Flamenco nu își pierde niciodată eleganța, stilul care îi este semnul distinctiv. Un adevărat tur de forță, atât fizic, cât și, mai ales, emoțional. Guerrero este un dansator total, cu o tehnică excepțională, asimilată de la clasici – de la Antonio și, de asemenea, de la Carmen Amaya –, actualizându-și moștenirea cu naturalețe și, după cum am spus mai înainte, cu eleganță.”

Eduardo Guerrero González s-a născut în 1983 la Cádiz, în Andaluzia Flamenco-ului, și a început să danseze pe când avea doar șase ani. A studiat balet clasic și dansul spaniol la Conservatorul de Dans din Cádiz, iar apoi s-a perfecționat în dansul clasic și contemporan.

Rar se întâmplă ca aplauzele explozive ale spectatorilor să fie amplificate cu atâta entuziasm de critica de specialitate. Dar cu Eduardo Guerrero presa nu poate fi decât maxim elogioasă!

El Diario de Jerez subliniază: „Guerrero își cunoaște mai bine decât oricine aspectul și elasticitatea corpului, iar atunci când vine vorba de a se exprima într-o coregrafie, profită de acele calități până la epuizare”.

Flamenco este mai mult decât muzică și dans. Pentru cei care trăiesc în Flamenco, este chiar rațiunea lor de fi. Pasiune, forță, energie vitală. UNESCO a declarat FLAMENCO drept patrimoniu cultural imaterial al umanității.

La Sala Palatului, veți simți la Eduardo Gurrero acel prețios „duende”, acel talent special de a transmite emoții sălbatice, care îți taie respirația. Compania Eduardo Guerrero vine, împreună cu vedeta care îi dă și numele, cu doi chitariști de excepție, doi soliști vocali extraordinari și o dansatoare celebră deja în Europa, pentru spectacolele personale: Maria Moreno. Echipa tehnică este de prim rang, iar artiștii și tehnicienii se armonizează spectaculos sub bagheta regizoarei – și manager totodată – de mare succes la rândul ei: Clara Castro.

București, 26 și 27 mai 2022, la Sala Palatului, ora 19:30. Biletele se pot cumpăra pe salapalatului.ro; eventim.ro; vivabilet.ro; entertix.ro și iabilet.ro. Câștigați 80 de lei pâna pe 30 aprilie2022 pentru fiecare bilet cumpărat.