Atunci cand mergi la un salon infrumusetare pentru un tratament complet, ar trebui sa stii care sunt pasii pe care va trebui sa ii urmezi in timpul procedurii, astfel incat sa te asiguri ca obtii cele mai bune rezultate.

Demachierea

Primul pas pe care il vei face la un salon de cosmetica este demachierea. Nu se poate lucra pe un ten care are machiaj pe el. Demachierea se va face cu produse care se prezinta sub forma de gel sau crema. Demachierea va trebui facuta zilnic, dimineata si seara sau in timpul zilei, inainte de machiere. Dupa ce pielea este demachiata se pot face mai multe tratamente cosmetice. Laptele demachiant este de cele mai multe ori indicat pentru femeile care au tenul uscat, iar pentru tenul gras se recomanda laptele demachiant care are stearat. Demachiantul se va aplica cu o discheta de bumbac.

Gomaj

Gomajul este un procedeu de curatire cu ajutorul caruia se vor indeparta celulele moarte de pe piele si surplusul de sebum. Gomajul consta in aplicarea unei eplicule care are continut abraziv, pe sprafata faciala cu scopul de a elimina mecanic anumite celule care sunt lipite inca de piele. Pentru ten gras se va folosi gomajul cu textura abraziva iar pentru tenul normal, sensibil sau uscat se foloseste gomaj cu textura fina. Gomajul este ideal pentru tenul gras sau deshidratat pentru a usura absorbtia cutanata.

Extragerea comedoanelor

Extragerea comedoanelor presupune extragerea pastei seboreice prezente in pori. O astfel de operatie se va face prin aplicarea unui pansament steril pe degete cu eliminarea completa a comedonului prin strangere. Se va incepe de pe zona nazala si barbie si se va ajunge la frunte. Dupa ce sunt extrase, se va face dezinfectarea locurilor cu o solutie alcoolica utilizand un betisor. Comedonul este localizat in porii specific tenului uscat. Extragerea este precedata de o baie cu abur cu scopul de a dilata porii. Lumina va fi intensa. Comedoanele se preseaza intre degetele invelite in tifon.

Nu se vor folosi unghiile in acest scop pentru a evita vatamarea tesutului din jurul comedonului. Operatiunea se va face cu mainile dezinfecctate si de preferinta cu tifon steril, mai ales daca fata prezinta pustule acneice. Extragerea incepe cu cele din regiunea ochilor, apoi cu cele de pe nas, de pe frunte, de pe obraji si de pe barbie.

In cazul in care stoarcerea dureaza mult, pentru a mentine porii deschisi se vor aplica comprese calde, mai ales daca tenul este uscat si sunt comedoare mici. Tenul gras, este mai special. In cazul in care comedoanele sunt multe nu se vor putea extrage dintr-o singura sedinta si operatiunea se face timp de mai multe zile.

Extragerea trebuie sa fie facuta cu delicatele pentru a evita echimozele. Dupa ce se termina extractia este important sa fie dezinfectate locurile cu lotiune anti septica astringenta. Aspirarea sebumului in cabinete se va face cu aparate speciale astfel incat rezultatele sa fie cele asteptate si sa fie cele mai bune pe termen mediu si lung.