Sala Multimedia de la etajul clădirii Muzeului din Cetatea Târgu Mureș va fi inaugurat sâmbătă, 14 mai, cu prilejul evenimentului Noaptea Muzeelor 2022, cu două proiecții de film speciale.

Astfel, vor fi proiectate filmele ”Neliniștiți” (titlu original ”Les Intranquilles”, regia Joachim Lafosse, 2021, de la ora 20.00) și ”Cu drag. Van Gogh” (Titlu original ”Loving Vincent”, regia Dorota Kobiela, Hugh Welchman, 2017, de la ora 22.00).

”Propunerea noastră cinematografică pentru Noaptea Muzeelor 2022 se leagă de destinul zbuciumat al unor artiști vizuali din trecut sau prezent, clasicizați deja sau activi pe scena de artă. Sunt filme inspirate din realitate, biografii încercate care trimit la statutul artistului în general, la provocările din zona existențială și creativă, chiar dacă protagoniștii sunt aflați la peste un secol distanță unul de celălalt”, au informat reprezentantții Muzeului Județean Mureș.

(Redacția / Foto: Henn Attila)

Post-ul Sală Multimedia inaugurată la Muzeul din Cetatea Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.