Joi, 12 mai 2022, judecătorii Curții de Apel Bucureşti au pronunțat decizia finală în cazul dosarului Colectiv, după șase ani de procese. În urma deciziei, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

De asemenea, instanța îi interzice lui Piedone, ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani, notează digi24.ro.

În primă instanță, Piedone primise o condamnare de 10 ani de închisoare.

Pe 30 octombrie 2015, în urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv, 65 de tineri au decedat, iar peste 180 de persoane au fost rănite. La momentul respectiv, Cristian Piedone era primar al Sectorului 4. La câteva zile după tragedie, el a demisionat din funcție. Ulterior, a fost pus sub învinuire, însă la alegerile locale din 2020 a obţinut un nou mandat de primar, de data aceasta la Sectorul 5.

Știre în curs de actualizare.