Radu Pietreanu (58 de ani) a dezvăluit, în cadrul unui podcast găzduit de Micutzu, un moment de cumpănă din viața sa. Îndrăgitul artist a trecut în urmă cu ceva timp prin cea mai grea încercare din viața sa  – lupta cu cancerul.

Radu Pietreanu a avut cancer la plămâni în urmă cu câțiva ani, fiind la un pas de moarte, însă a reușit să depășească cumplitul episod cu bine.

Pot să fiu un exemplu pozitiv pentru cei care o pățesc. Am avut cancer la plămâni. Am intrat în depresie. Când am auzit de cancer, nu știam prea multe. Am și murit un pic, un minut să zic așa. Pe lumea cealaltă e o liniște… Eu vreau prieteni, vreau gălăgie.

Când m-am întors, trecuseră trei săptămâni pe pământ. Eram un cadavru care a stat trei săptămâni pe o canapea, fără să vorbească, fără să mănânce, fără să nimic. Slăbisem 36 de kilograme. De la 96 de kg, aveam 60. Când m-am ridicat, am făcut doi pași, am căzut. Nu mai aveam carne între piele și os – i-a povestit Radu lui Micutzu.

Citeşte şi: Unde s-a mutat Alina Sorescu după confirmarea divorțului de Alexandru Ciucu

Citeşte şi: Cum a arătat tortul de botez al micuțului Adrian, mezinul Adelei Popescu și al lui Radu Vâlcan. Imagini de la petrecere

Citeşte şi: Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat Chef Florin Dumitrescu când a debutat ca bucătar: „Am descoperit afecțiunea la 16 ani”

Citeşte şi: Iulia Albu își lasă fiica să se machieze la 12 ani: „A vrut eyeliner și pistrui”

După câteva luni de tratament, artistul s-a pus pe picioare și s-a reapucat de muzică. Recuperarea a fost treptată, dar în cele din urmă a reușit să-și reia activitățile de dinaintea cancerului.

M-am dus la tratamente, m-am făcut bine. Aflasem de boala în vară. Prin octombire m-am făcut bine. Am pus mâna pe chitară, după trei săptămâni, deși am zis că nu mă mai interesează scena. (…) Mai mult de 20 de minute nu rezistam pe scenă. Încet, încet, mi-am revenit, am reînceput turneele. De fapt, asta mă ține în viață, energia pe care am dezvoltat-o de-a lungul vieții. Liniștea aia pe care am simțit-o atunci nu e bună. Liniștea aia arată că ai ieșit din scenă, ai ieșit din rol, ai ieșit din viață. Trebuie să faci ceva.  – a adăugat Pietreanu.

Foto – Facebook