Echipa postului Radio Târgu Mureș organizează, de mai mulți ani, campanii de conștientizare asupra problemelor de protecție a mediului. Și anul acesta, în data de 15 mai de la ora 11:00, Radio Târgu Mureș invită mureșenii la o acțiune comunitară.

Evenimentul de ecologizare a malurilor râului Mureș, de data aceasta, se va desfășura pe porțiunea 7 Plopi și Barajul de la Sâncraiul de Mureș unde vom avea  5 puncte de lucru: zona Bac, în spatele fostului ștrand 1 Mai, sub podul mare din Cartierul Unirii, parcarea vis-a-vis de Black Lord, pădurea de lângă cimitirul din Remetea. Participanții sunt rugați să aleagă cel mai apropiat punct de lucru de domiciliul lor.

„Este convingerea noastră că suntem responsabili de planeta pe care vor trăi copiii și nepoții noștri. Să facem un pas împreună pentru un mediu mai sănătos. Să ne întâlnim pe malul Mureșului, respectiv la pădurea din Remetea, la ora 11.00.  Mănușile de protecție, sacii menajeri, mașinile și barcile vor fi asigurate de către organizatori” au transmis organizatorii.

În afară de acțiunea de ecologizare, echipa Radio Târgu Mureș va organiza  în zona Go Kart programe educative pentru copii, workshop-uri de reciclare, posibilități de plimbare gratuită cu caiacul și SUP-urile (stand up paddle-uri) pe Mureș, se va putea încerca slackline-ul, iar de la ora 14:00 va putea fi urmărit un concert Vizi Imre.

În demersul organizatorilor de a atrage atenția mureșenilor asupra problemelor ecologice, aceștia au ajuns la numitor comun cu mai multe instituții și ONG-uri: Administrația Bazinală de Apă Mureș, Aquaserv Tg.Mureș, Ecolect Mureș, Salvamont Mureș, ISU Mureș, Bioeel, Mureș Runners, Outdoor Experience, Teatrul Național din Târgu Mureș, Ansamblul Mureșul, GoKart, Fundația Comunitară Mureș, Divers – Organizația de femei, Vibe Festival, What`s in the box Production, Consiliul Județean Mureș, Primăria Tg.Mureș, Primăria Sângeorgiu de Mureș, Circulo, Stop waste local shop…. iar lista este deschisă.

„Radio Târgu Mureș încearcă să atragă atenția asupra importanței protejării mediului înconjurător, sperând că se va schimba și atitudinea societăţii față de folosirea apei potabile. Dacă și dvs. considerați că este important să avem ape curate și să trăim într-un mediu nepoluat, vă invităm să vă alăturați campaniei noastre „Împreună curățăm!””, au mai comunicat organizatorii.

Mălina MORARU

Post-ul Radio Târgu Mureș vă invită comunitatea mureșeană la acțiunea „Împreună curățăm!” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.