În urma rezultatelor obținute de echipele mureșene participante în seria 9 a Ligii a III-a de fotbal situația echipelor Unirea Ungheni și Avântul Reghin este în mare parte clarificată. În play-off echipa din Ungheni avea din start șanse mici de a prinde unul din cele două locuri care vor continua cursa de promovare în liga secundă. În urma rezultatelor din ultima săptămână Unirea a ieșit din orice calcule. În etapa intermediară mureșenii au cedat cu 1-3 pe terenul liderului CS Hunedoara, iar în următoarea au fost învinși și în deplasarea la a doua clasată, 1-4 cu Metalurgistul Cugir. Astfel, înaintea ultimelor două etape distanța dintre locurile 2 și 3 este de 10 puncte. Unirii i-a mai rămas apărarea locului 3, un loc mai degrabă simbolic. Momentan au avantaj de 4 puncte față de Viitorul Cluj, cele două urmând să se întâlnească în etapa următoare, pe terenul clujenilor. În ultima rundă Viitorul va evolua la Cugir, iar Unirea va primi vizita liderului.

Puncte importante pentru Avântul În lupta pentru evitarea retrogradării Avântul Reghin a obținut o victorie importantă, chiar entuziasmantă, dacă luăm în considerare scorul. Reghinenii s-au impus cu 6-1 pe terenul Sănătății Cluj și s-au apropiat la un singur punct de aceasta. În urma lor, pe cele două locuri retrogradabile se află Unirea Alba Iulia și Sticla Arieșul Turda, la 4 și 5 puncte. În etapa următoare Avântul va întâlni pe teren propriu formația din Turda și o victorie le-ar asigura liniștea înaintea ultimelor două etape, putând chiar să urce de pe locul 4. Asta, în cazul în care Sănătatea nu s-ar impune pe terenul liderului Gloria Bistrița. Părăsirea acestui loc are importanță deoarece și una din cele 10 echipe clasate pe această poziție va părăsi eșalonul 3, mai exact cea cu linia de clasament mai slabă. După 7 etape disputate în play-out nu este pericol pentru echipele din seria 9. În alte 3 serii ocupantele acestui loc au punctaj inferior, dar încă 3 puncte pentru Avântul ar fi o adevărată gură de aer.

Post-ul Mureșenii, lipsiți de șanse și griji în Liga a III-a apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.