Laboratorul de conservare restaurare și Secția Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Județean Mureș vor desfășura, în perioada 23-29 mai, acțiunea culturală intitulată „Workshop de restaurare icoane pe sticlă”. Alături de organizatorii mureșeni, vor participa invitați de la muzee și instituții de profil din țară: Universitatea Lucian Blaga, Facultatea de Științe Socio-Umane, Departamentul de Istorie Patrimoniu și Teologie Protestantă – Sibiu, Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Cluj Napoca, Biblioteca Județeană Panait Istrati – Brăila. Acestora li se vor alătura și restauratori independenți sau voluntari, de la firme de profil, respectiv: ART Statement SRL, SC Gyarmaty Company SRL.

Lucrările workshopului se vor axa pe cercetarea și restaurarea unui set de șapte icoane pe sticlă în vederea valorificării ulterioare prin expunere.

”Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 23 mai 2022, ora 13.00, la Secția de Etnografie și Artă Populară; între orele 14.00 – 15.30 pauză de prânz; de la ora 16.00 vor începe lucrările efective ale workshopului”, se menționează într-un comunicat de presă.

Conform aceleiași surse, ”piesele care vor face subiectul lucrărilor workshopului sunt șapte icoane pe sticlă din patrimoniul Secției Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Județean Mureș, provenind din donația familiei Matei.”

Date despre desfășurarea evenimentului vor putea fi regăsite pe site-ul www.muzeulmures.ro și pe pagina de Facebook a muzeului.

(Redacția)

Post-ul Mureș: Workshop de restaurare a icoanelor pe sticlă apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.