Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război – filiala Mureş, general în rezervă Gheorghe Popa, a afirmat, luni, după manifestările prilejuite de Ziua Europei, Ziua Independenţei de Stat a României şi Ziua Victoriei Naţiunilor Unite, că este încrezător în înţelepciunea liderilor mondiali şi evitarea unui nou război mondial.

„Problemele care sunt la ora actuală sunt o pacoste pentru naţiunile participante, pentru cei care îşi pierd viaţa, făcând pe placul unora sau altora. Eu zic să nu ne temem pentru că eu cred că vor fi atât de înţelepţi cei care conduc lumea la ora actuală, să nu folosească acest prilej să înceapă un alt război mondial, care ar fi distrugător”, a declarat general în rezervă Gheorghe Popa.

Pentru marcarea celor trei evenimente, Ziua Europei, Ziua Independenţei de Stat a României şi Ziua Victoriei Naţiunilor Unite, Garnizoana Târgu Mureş a organizat, luni, la Cimitirul Eroilor din Târgu Mureş un ceremonial religios şi militar.

Primarul Municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, a spus că actuala sărbătoare se derulează în condiţiile unui război care are loc la graniţa Uniunii Europene şi că îşi doreşte ca nimeni, niciodată să nu mai trăiască ororile unei confruntări armate.

„România este un membru cu puteri depline în Uniunea Europeană. Ne-am afirmat ca un partener de dezvoltare, cu statut egal, şi ne bucurăm de încrederea tuturor statelor deopotrivă. Îmi doresc ca nimeni, niciodată, nici copiii mei, nici copiii copiilor mei să nu trăiască ororile unui război. Acest lucru depinde acum de fiecare şi de noi toţi, ca împreună să păstrăm libertatea noastră ca stat, precum şi a Europei Unite. Împreună suntem puternici”, a afirmat Soos.

Eleva Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, Ema Dalia Constantin, a arătat că tinerii privesc cu speranţă spre viitor şi că trebuie să aibă încredere în valorile naţionale, reprezentate de şcoală, armată şi biserică.

„După mari eforturi şi sacrificii, ţara noastră scumpă, România, a fost primită cu drepturi depline în marea familie europeană pe 1 februarie 2007, la fel de frumos ca şi primirea ţării noastre în NATO. În aceste vremuri tulburi şi agitate, să privim cu speranţă spre viitor, să fim strâns uniţi, să apărăm valorile noastre europene şi euroatlantice însă, în primul rând, să avem încredere în valorile noastre naţionale, reprezentate de şcoală, armată şi biserică”, a spus Ema Dalia Constantin, în cadrul ceremoniei de la Târgu Mureş.

(www.agerpres.ro / Foto: Prefectura Mureș – FB)

Post-ul Mureș: Veteranii de război, încrezători în evitarea unui nou conflict mondial apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.