Aproximativ 200 de poliţişti, jandarmi şi pompieri participă, începând de miercuri, timp de două zile, la finala Campionatului de TIR al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care se desfăşoară în Poligonul Militar din Sângeorgiu de Mureş.

„În fiecare an, această competiţie se desfăşoară, în baza unui regulament şi a unui calendar aprobat de către ministrul Afacerilor Interne. Şi în acest an, Târgu Mureş este gazda. Participă la acest eveniment aproximativ 200 de trăgători, din ramura Poliţie, Jandarmerie şi Pompieri. Toţi aceşti trăgători sunt foarte buni, pe unităţi au avut loc, în primă fază, concursuri şi s-au ales dintre cei mai buni să participe la faza finală. Noi ne mândrim cu aceşti tineri care, pe zi ce trece, îşi aduc o contribuţie fantastică vizavi de pregătirea lor. Sunt conştienţi şi se pregătesc foarte exact. În acest concurs există două situaţii de tragere, cu două ţinte diferite. Se trage din picioare, la 25 de metri şi din poziţia genunchi, la 20 de metri. Armele folosite sunt pistolul Glock şi pistolul Carpaţi, dar care sunt arme redutabile, arme bune. Sigur că în înzestrarea aparatului nostru există şi alte arme, dar deocamdată regulamentul specifică numai pe aceste categorii de arme, Carpaţi şi şi Glock, de 9 mm”, a declarat presei unul dintre arbitrii competiţiei, general de brigadă (r) Ionel Babuş.

Generalul a precizat că toţi competitorii sunt foarte bine pregătiţi şi c nu există standard de calitate diferit între femei şi bărbaţi.

„Nu există să spunem standard de calitate diferite între bărbaţi şi femei, nu, amândoi sunt colegi, amândoi au acelaşi regulamente, amândoi sunt plătiţi pentru ordine şi linişte (…) Că este bărbat, că este femeie, au acelaşi tip de pregătire şi la fel îşi aduc o mare contribuţie la această activitate”, a precizat general de brigadă (r) Ionel Babuş.

Festivitatea de premiere a câştigătorilor este programată pentru joi, la orele amiezii.

(www.agerpres.ro)

Post-ul Mureș: Aproape 200 de angajați ai MAI, la finala Campionatului de tir apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.