Cinci minori, surprinși la cerșit în municipiul Sighișoara, au fost plasați la un Centru de Primire în Regim de Urgență, a anunțat joi, 5 mai, Iulian Sîrbu, primarul municipiului Sighișoara.

”Au fost luați din mediul în care trăiau și unde părinții, din păcate, îi trimiteau să cerșească. După mai multe acțiuni comune ale Direcției de Asistență Socială Sighișoara, Serviciului Public Poliția Locală și Poliției Municipiului Sighișoara, au fost identificați mai mulți minori, domiciliați în comuna Albești, strada Valea Albeștiului, care cerșeau pe raza municipiului Sighișoara. Părinții acestora au fost amendați, iar Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului Mureș a fost înștiințată. Nu ne oprim! Părinții care își exploatează copiii și îi trimit la cerșit trebuie decăzuți din drepturile părintești. Noi am făcut și facem în continuare toate demersurile necesare pentru ca DGASPC Mureș să îi poată ajuta pe acești copii. Vă reamintesc, pe această cale, să nu încurajați acest fenomen al cerșetoriei și să nu le dați bani cerșetorilor. Nu așa îi ajutați!”, a informat primarul Iulian Sîrbu.

(Redacția)

Post-ul Minori surprinși la cerșit, plasați la un Centru de Primire în Regim de Urgență apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.