ANM a emis o atenționare meteo de vânt puternic. Codul galben este valabil pe parcursul zilei de astăzi, 18 mai, până la ora 21:00. De asemenea, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă.

ANM a anunțat vânt puternic și vreme rece pentru astăzi, 18 mai. Și în București vor fi temperaturi destul de scăzute pentru această perioadă a anului.

Antenționare ANM. Cod galben de vânt puternic

Până diseară, 18 mai, la ora 21:00, este în vigoare un cod galben ANM de vânt puternic.

Vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55…70 km/h. Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona înaltă 90…100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului în general cu viteze de 45…55 km/h. Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă, a anunțat ANM.

Citește și: LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Bianca Pop de la „Insula Iubirii”, internată la psihiatrie. Fosta ispită le cere fanilor să o scoată de acolo

Adda a aflat cum s-a îmbolnăvit de Borelioză. „N-am luat-o prin mușcătură de căpușă”

Dani Oțil, atac de panică sfârșit printr-un apel la 112. „Nu am chemat decât de două ori în viața mea Salvarea”

Cum va fi vremea în București

În același interval de timp, în București vremea va fi rece pentru această dată.

Nebulozitatea va fi persistentă în prima parte a zilei, când temporar va mai ploua slab, iar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40…45 km/h, apoi se va degaja treptat și intensitatea vântului va scădea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, potrivit ANM.

Sursă foto: Shutterstock