Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș dedică în fiecare an luna mai promovării economiei sociale. Astfel, în data de 12 mai 2022, la sediul acesteia a avut loc „o masă rotundă, dedicată prevederilor legale referitoare la atestarea și certificarea entităților de economie socială, cu accent pe recentele modificări legislative, importanța cooperării dintre agenție și autoritățile locale, instituții publice, mediul de afaceri, reprezentanții grupurilor vulnerabile, etc.”.

La eveniment au fost invitați reprezentanții intreprinderilor sociale și intreprinderilor sociale de inserție deja înregistrate la AJOFM Mureș, alte persoane interesate în domeniul economiei sociale, ONG-uri, reprezentații instituțiilor publice, mass-media, firme, șomeri.

„Evenimentul a fost foarte bine primit de către participanți, care au considerat că activitățile de consultări desfășurate în cadrul mesei rotunde, vor fi de folos în dezvoltarea în continuare a activității, mai ales în condițiile în care se vor materializa și promisiunile privind oferirea de facilități din partea autorităților publice locale, așa cum sunt prevăzute acestea în cuprinsul legii. De comun acord, s-a stabilit crearea unui grup de socializare în cadrul căruia să fie diseminate toate informațiile în timp util, precum și organizarea unei noi întâlniri la care să fie invitați factori de decizie din cadrul autorităților publice locale”, au transmis organizatorii.

Din data de 20 mai 2022, cu ocazia desfășurării bursei generale a locurilor de muncă, se va organiza în incinta Cinematografului „Arta” din Târgu Mureș, un punct de informare privind domeniul economiei sociale. Aici se pot solicita informații și pliante.

Ioana MĂRGINEAN

Post-ul Luna mai, dedicată Promovării Economiei Sociale apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.