Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz nu intenţionează să revină vreodată în politică.

”Acest lucru înseamnă pentru totdeauna. Exclud permanent o revenire”, a declarat Kurz pentru publicaţia Kronen Zeitung, în primul său interviu după retragerea din viaţa politică.

Prezenţa sa la congresul din 14 mai al Partidului Popular Austriac (ÖVP) va avea drept scop doar să îl sprijine pe succesorul său, Karl Nehammer, a precizat fostul şef al executivului de la Viena.

”Încă urmăresc evoluţiile geopolitice foarte atent, pur profesional”, a spus el. Sebastian Kurz a demisionat din funcţia de cancelar în 2021 şi ulterior s-a retras din viaţa politică. În prezent el lucrează ca strateg global pentru miliardarul american Peter Thiel.

Printre altele, Kurz este cercetat pentru presupuse declaraţii false în faţa comisiei de anchetă în scandalul ‘Ibizagate’, care a zguduit Partidul Libertăţii din Austria (FPÖ) şi a distrus alianţa încheiată de conservatori cu acest partid de extremă dreapta în mai 2019.

După ce fostul lider al FPÖ Heinz-Christian Strache a fost surprins cu o cameră ascunsă în 2017, în timpul unei vacanţe în Ibiza, în timp ce promitea contracte publice în schimbul unei finanţări oculte pentru campania sa electorală, anchetele pentru acte presupuse de corupţie s-au înmulţit împotriva clasei politice austriece.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Post-ul Kurz exclude o revenire în politică apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.