Primarul comunei Băgaciu, Ioan Aldea, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a prezentat detalii despre bugetul unității administrativ-teritoriale pentru anul 2022, principalele investiții preconizate în anul 2022, dar și noile proiecte în curs de demarare. Totodată, Ioan Aldea a informat care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021.

Reporter: Vă rog să prezentați principalele coordonate ale bugetului unității administrativ-teritoriale pe anul 2022: venituri și cheltuieli, sectiunea de dezvoltare și sectiunea de funcționare.

Ioan Aldea: Principalele coordonate ale bugetului de venituri, cheltuieli al Comunei Băgaciu pentru anul 2022 sunt: total venituri în valoare totală de 8.110.000 de lei din care 4.058.000 de lei pentru secțiunea funcționare și 4.052.000 de lei pentru secțiunea de dezvoltare; cheltuieli în valoare totală de 8.710.000 de lei din care 4.058.000 de lei pentru secțiunea funcționare și 4.652.000 de lei pentru secțiunea de dezvoltare.

Rep.: Ce sumă ați alocat pentru investiții în anul 2022 și care sunt principalele investiții preconizate a se desfășura în acest an?

I.A.: Suma alocată pentru investiții pentru anul 2022 este în valoare totală de 4.652.000 de lei.

Rep.: Care este din punctul dumneavoastră de vedere despre principala provocare administrativă a acestui an?

I.A.: Principala provocare administrativă a acestui an este colectarea selectivă a gunoiului pe raza comunei Băgaciu.

Rep.: Ce prevede bugetul pe anul 2022 vis a vis de școli și educație?

I.A.: Vis a vis de educație, preconizăm finalizarea investiției ,,Construire Școală Gimnazială în Comuna Băgaciu”.

Rep.: Există vreun excedent bugetar din anii anteriori? În caz afirmativ, vă rog să precizați destinația acestuia.

I.A.:  Exista excedent bugetar din anii anteriori, destinația acestuia fiind: ,,Reabilitare și modernizare sală de sport din localitatea Băgaciu” și ,,Lucrări realizare trotuare pietonale în localitatea Delenii”.

Rep.: Ce proiecte noi intenționați să demarați în acest an la nivelul unității administrativ-teritoriale?

I.A.:  Proiecte noi în anul 2022:,,Reabilitare modernizare sală de sport din localitatea Bägaciu”, ,,Lucrări de înregistrare sistematică pe sectoarele cadastrale din extravilanul comunei Băgaciu” și ,,Lucrări realizare trotuare pietonale în localitatea Delenii”.

Rep.: Care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021 și care este obiectivul stabilit pentru acest an? Cum stimulați agenții economici și cetățenii să își achite obligațiile fiscale?

I.A.:  Gradul de colectarea taxelor și impozitelor pe anul 2021 a fost de 87,85 %, iar obiectivul stabilit pentru colectarea taxelor și impozitelor pe anul 2022 este de 90%. Agenții economici și cetățenii sunt stimulați să-și achite obligațiile fiscale prin acordarea de facilități conform legislației în vigoare.

A consemnat Alexandra HAJA

Post-ul INTERVIU. Proiecte importante pentru comunitatea din Băgaciu apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.