Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a anunțat, recent, că în cadrul ședinței Comisiei de Analiză Tehnică pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu-Neamț, Secțiunea II Miercurea Nirajului – Leghin s-a mai trecut de o etapă până va ajunge la implementare.

”Am susținut dintotdeauna necesitatea realizării acestei autostrăzi și participanții la discuțiile de astăzi, de la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Neamț, au avut puncte de vedere cu avize favorabile în cadrul procedurii. S-au întrunit reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Naționale de Mediu, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, Direcției Silvice, Gărzii Forestiere, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, Direcției de Sănătate Publică Neamț, Direcției Agricole și consilierul ministrului Transporturilor, domnul Cătălin Urtoi. Autostrada A8 va trece pe teritoriul județului nostru, parcurgând comunele Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig și Vânători-Neamț. Proiectul autostrăzii Unirii A8 Târgu Mureş – Târgu-Neamţ, secţiunea II Miercurea Nirajului – Leghin va avea o lungime totală de 159 km, din care 52,1 km pe teritoriul județului Neamț”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, Ionel Arsene.

(Redacția)

Post-ul Încă un pas pentru realizarea Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.