Când vine vorba de îngrijirea părului, putem cădea de acord asupra faptului că nu există o rețetă universală. În timp ce unele persoane preferă o abordare minimalistă, care se rezumă la două sau trei produse pentru curățare, hidratare și styling, cealaltă tabără deține o colecție impresionantă de șampoane, tratamente sau măști diferite, pe care le aplică în mod regulat. 

Cu siguranță, ambele metode pot funcționa la fel de bine. Nevoile noastre sunt diferite, pentru că fiecare persoană este unică în felul său, iar pentru a găsi rețeta de succes dedicată tipului tău de păr, este indicat să experimentezi, până în momentul în care începi să cunoști particularitățile fibrei capilare. 

În esență, un păr cu aspect sănătos și strălucitor se află pe lista dorințelor oricărei persoane, indiferent de numărul produselor integrate în rutina de îngrijire. Tocmai din acest motiv, un trend apreciat de celebrități și hairstiliști deopotrivă este „glass hair”. Conceptul este definit de un aspect extrem de strălucitor al părului, astfel încât creează iluzia că firele sunt compuse din sticlă, reflectând lumina asemenea unei oglinzi. Pentru a te ajuta să obții un look glossy, am selecționat câteva produse de îngrijire recomandate tuturor tipurilor de păr.

Spray cu protecție UV

Asemenea pielii, firele de păr au nevoie constant de un filtru protector împotriva efectelor dăunătoare ale razelor ultraviolete. Dacă în cazul tenului radiațiile UVA și UVB cauzează arsuri grave și contribuie la apariția petelor pigmentare, atunci când părul este expus la soare pentru o lungă perioadă, firele se decolorează și usucă. Un spray cu protecție solară funcționează pe un principiu similar cremelor destinate pielii: formează o barieră care împiedică absorbția radiațiilor UV, încapsulează umiditatea firului, cu scopul de a preveni degradarea și deshidratarea vârfurilor.

Ulei de păr multifuncțional

De cele mai multe ori, persoanele cu scalp gras evită integrarea uleiurilor în rutina de îngrijire, pe baza ideei că firul deja se îngrașă într-un ritm mai rapid, din pricina producției mărite de sebum. Ei bine, chiar dacă podoaba capilară se îngrașă după două zile, asta nu înseamnă că deține hidratarea de care are nevoie. Din contră, există numeroase cazuri în care un scalp gras vine la pachet cu fire uscate și deshidratate. 

Prin urmare, un ulei de par multifuncțional poate fi utilizat în diverse moduri: ca produs pre-coafare, finisare, adăugat în compoziția unei măști sau ca tratament independent aplicat pe toată suprafața firelor și lăsat să acționeze în timpul nopții.

Serum pentru creșterea densității cu peptide

Dacă până acum ne-am obișnuit să regăsim peptidele în cremele de hidratare sau serumurile pentru ten, acest ingredient benefic pentru sănătatea întregului organism joacă un rol important și în strălucirea podoabei capilare. În primul rând, peptidele reprezintă un șir de aminoacizi care se integrează în componența proteinelor din organism, una dintre cele mai cunoscute fiind colagenul. 

Când valoarea peptidelor scade, producția de colagen suferă o micșorare drastică, iar lanțul se rupe. Rezultatele? Păr deshidratat, casant și vârfuri despicate. Un serum cu peptide are o consistență ușoară, nu îngreunează părul, susține sănătatea firului și contribuie la îngroșarea structurii sale.

Pe lângă produsele amintite anterior, curățarea părului este un pas important în rutina de îngrijire. Evită spălarea excesivă, aplică o mască de hidratare de două ori pe săptămână și evită pieptănarea părului ud. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Profihairshop