Ministerul Educației pregătește o nouă lege prin care profesorilor li se va interzice să facă meditații cu elevii din clasele unde predau.

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că după intrarea în vigoare a acestei legi, va existat o comisie națională de inspecție care va verifica respectarea normelor impuse. Din această comisie vor face parte profesori ”de o probitate morală fără cusur”.

Este o chestiune de bun simţ ca un profesor să nu facă meditaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi, nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică.

Citeşte şi: Elevă cu media 10 la BAC, mesaj viral pe internet: „Mami și tati nu au pompat bani să mă dea la meditații”

La nivelul legii vom ridica această interdicţie – al noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului «România educată» – şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie – a afirmat Sorin Cîmpeanu marţi, la TVR, porivit News.ro.

În prezent, există o prevedere care interzice meditațiile cu elevii de la clasă, dar aceasta nu a fost respectată.

Foto – 123rf.com