Ce poate fi mai dificil decât alegerea anvelopelor pentru mașină? Avem atâtea mărci și profile încât nici cei cu experiență nu găsesc repede soluția. Mai jos vei găsi niște sfaturi de care să ții cont când vei dori să cumperi anvelope.
Contează ce anvelope alegem? DA! Numărul accidentelor din trafic depinde de starea anvelopelor. Peste 60% au cauciucurile degradate, aproape 50% sunt uzate la limită și peste 30% sunt folosite necorespunzător.

Ce trebuie să avem în vedere când alegem anvelopele?

Pentru început, ar fi bine să știm pentru ce sezon vrem anvelopele? Nu avem decât 3 variante: iarnă, vară și all season.
Anvelopele de vară sunt alegerea majorității șoferilor în sezonul cald. Acestea sunt  preferate deoarece cauciucul din care sunt construite aceste anvelope de vară este făcut să reziste la temperaturi înalte. Cauciucurile pentru sezonul de vară sunt mai silențioase în timp ce rulează pe asfalt datorită benzii de rulare care este netedă. Desenul anvelopei pe zona de contact cu asfaltul ajută la diminuarea apei de pe carosabil, iar aderența sporită la pachet cu stabilitatea în viraje.
Anvelope vara de calitate gasesti la Vadrexim, vei primi aici raspuns la toate intrebarile tale inainte de a cumpara.
În anotimpul rece, când temperaturile scad sub 7 grade Celsius, își fac apariția acele anvelope de iarnă, cu atuul de a fi elastice și moi chiar și la temperaturi negative.
Anvelopele de iarnă au pe suprafața de contact cu carosabilul un număr crescut de șanțuri, prin care apa și zăpada sunt eliminate, aderența pe asfaltul acoperit de polei fiind crescută. Este de luat în calcul rezistența în timp a acestor cauciucuri comparativ cu cel de iarnă, dar nu pot fi comparate la distanța de frânare cu anvelopele de vară.
Anvelopele pentru toate sezoanele sau all season, sunt anvelope care nu ating performanțele celor dedicate. După denumire putem spune că nu mai avem nevoie de alte anvelope dar, în practică s-a demonstrat că nu este așa. Acestea au performanțe sub anvelopele de sezon. Anvelopele all season sunt mai grele și reprezintă un compromis între aderența anvelopelor de iarnă și rezistența pe asfaltul încins al celor de vară.

Ce tip de profil ar fi mai indicat?

Un alt detaliu important este profilul benzii de rulare. Profilul reprezintă desenul de pe suprafața anvelopei care intră în contact cu asfaltul. Modelul desenului ales depinde de stilul fiecărui șofer de a conduce, de drumul pe care conduce (neted sau cu denivelări) și de zona geografică în care se află. Aceste criterii duc la creșterea siguranței și a confortului.
Cel mai des întâlnit profil de anvelopă este cel non-direcțional. Când montăm o astfel de anvelopă nu trebuie să ținem cont de sensul de rotație al acesteia. De obicei aceasta este preferată ca roată de rezervă.
Un alt tip de profil cunoscut este cel simetric direcțional sau în limbaj comun sunt cele cu profil „V”. Desenul benzii de rulare poartă denumirea de desen Herringbone. Tipul acesta de profil este mai puțin zgomotos, iar punctele forte sunt aderența și stabilitatea pe asfalt umed, acoperit de zăpadă.
Profilul care începe să fie mai cunoscut este cel asimetric. Acesta evacuează foarte bine apa acumulată și asigură o manevrabilitate mai stabilă, deoarece profilul este alcătuit din două zone cu textură și desen diferite.
Cumpărarea unui set nou de anvelope la mașină nu este întodeauna un lucru ușor și de aceea iți recomandăm să apelezi cu încredere la cei de la Vadrexim, vei putea întreba tot ce dorești să știi și deasemenea vei găsi aici anvelope de calitate la prețuri foarte bune.

În concluzie, pentru a face o alegere corectă de cauciucuri, ar fi bine ca mai întâi să știi cum și unde vei utiliza mai mult mașina și apoi, în funcție de aceste lucruri, să alegi anvelopele mașinii tale.