Cristina Bălan a povestit pe rețelele de socializare un incident care a avut loc într-o parcare. Artista este mămica unor gemeni cu sindromul Down și a întâmpinat de multe ori probleme atunci când a fost vorba despre respectarea drepturilor unor persoane cu dizabilități.

Cristina Bălan a dezvăluit în mediul online o experiență neplăcută într-o parcare. Artista i-a atras atenția unei doamne că ocupă abuziv un loc de parcare pentru persoane cu dizabilități și de acolo a început un schimb de replici tăioase.

Citește și: Cine este primul concurent din show-ul „America Express”. Filmările încep luna aceasta

LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Laurențiu Reghecampf, tată pentru a treia oară. Prima imagine cu bebelușul

Anamaria Prodan, mesaj pentru Laurențiu Reghecampf, după ce antrenorul a devenit tată a treia oară

Cristina Bălan, despre incidentul din parcare: „Asta înseamnă lipsă totală de empatie, omenie sau respect”

Pe contul său de Facebook, Cristina a povestit tot incidentul și le-a transmis un mesaj dur celor ce nu respectă drepturile persoanelor cu dizabilități.

Erai cu două copile preadolescente, care îți vor urma exemplul și nu se vor sinchisi de cei care au un handicap fizic sau psihic. Asta înseamnă lipsă totală de empatie, omenie sau respect.

Erau locuri goale de parcare în preajma acelui minunat și irezistibil loc destinat celor cu dizabilități, doar că ție nu ți-a păsat, probabil că nici nu ai văzut indicatorul sau marcajul de pe asfalt. Asta pentru că nu-ți pasă decât de propria persoană, cel mai probabil.

Dacă ar fi fost o greșeală din neatenție și atât, ai fi spus măcar „scuze, mea culpa”, dar tu te-ai iritat și mi-ai spus că vorbești la telefon și nu ai chef de morala mea.

Una dintre copilele tale a lăsat si căruciorul mare de cumpărături pe locul de alături, tot destinat celor cu dizabilități, blocând astfel încă un loc de parcare pe care sa-l ocupe vreun șmecher ca tine (cei care chiar au nevoie nu pupă asemenea locuri bune), i-a transmis artista.

Cristina Bălan: „Îți doresc să nu ai niciodată parte de vreun handicap”

Ai avut tupeul să-i răspunzi obraznic soțului meu, cum că nu ne-ai încurcat cu nimic, ce atâta zarva. Data viitoare vom suna la poliție și le vei da lor aceleași explicații, să vedem daca te mai ține tupeul.

Nu ne-ai încurcat astăzi, dar alte dăți nu am putut să parcăm pe locurile acestea, cu copiii după noi, pentru că cineva ca tine s-a simțit la fel de „neîncurcător” și, din comoditate, a făcut la fel ca tine. Si, oh, câți sunt ca tine!…

Îți doresc, din tot sufletul chiar, să nu ai niciodată parte de vreun handicap și să nu te simți umilită cum ne simțim noi când dam de cei ca tine, a mai spus artista.

Cristina Bălan, mesaj pentru cei care nu respectă drepturile persoanelor cu dizabilități

Cristina Bălan a devenit mamă în 2013, atunci când au venit pe lume gemenii ei. Toma și Matei au sindromul Down, însă vedeta și soțul ei încearcă să le asigure o viață cât mai normală. De aceea, artista trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care ar trebui privite persoanele cu dizabilități.

Chiar si persoanele cu handicap au voie sa iasă din casă și să meargă la cumpărături, iar aceste locuri de parcare destinate lor sunt drepturi câștigate după niște lupte ale unor persoane. 

Noi nu suntem cerșetori! Noi avem dreptul la viață cât se poate de normală, de aceea unele facilități care COMPENSEAZĂ lipsuri cu care ne confruntăm și pe care nu vi le dorim!

Locul de parcare pentru dizabilități nu este o fiță, este o necesitate! El a fost câștigat de către oameni care au luptat să le facă viața mai ușoară celor cu nevoi speciale. De ce îți bați joc tu? a mai scris Cristina Bălan.

Sursă foto: Facebook