Campionatul Național de Viteză în Coastă continuă cu Trofeul Metalubs de la Măgherani. Ajunsă la ediția cu numărul 6, etapa de la Măgherani desfășurată pe drumul județean 135 ce leagă localitățile Măgherani cu Sărățeni, se apropie de start, piloții profesioniști urmând să se întreacă pentru cel mai rapid timp în data de 21 mai 2022.

Potrivit informațiilor furnizate de organizatori. Trofeul Metalubs Măgherani, a doua etapă de coeficient 1 a sezonului, ”se va desfășura pe un traseu cu o lungime de 3.300 de metri, cu o diferență de nivel de 152 de metri și o înclinație medie de 5,8 procente.”

Numărul maxim de înscrieri acceptate pentru Trofeul Metalubs Măgherani este de 60, etapa urmând să se desfășoare după următorul program:

Vineri, 20 mai:

19.00 – Fotografia oficială și prezentarea piloților, în centrul localității Miercurea Nirajului.

Sâmbătă, 21 mai:

9.10 – Recunoaștere – Manșa 1;

10.40 – Antrenament – Manșa 1;

12.30 – Antrenament – Manșa 2;

14.30 – 15.00 – Deschiderea temporară a circulației;

15.10 – Concurs – Manșa 1;

16.30 – Concurs – Manșa 2;

Festivitatea de premiere va avea loc după sosirea ultimei mașini din Concurs – Manșa 2.

Datorită restricțiilor de circulație ce se vor impune în data de 21 mai 2022 pentru desfășurarea competiției, organizatorul informează publicul de rutele ocolitoare și își cere scuze pentru disconfortul creat.

DJ135A Miercurea Nirajului – Vărgata – Eremitu – Sovata;

DJ135A Miercurea Nirajului – Sângeorgiu de Pădure – Chibed.

Trofeul Metalubs Măgherani este un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Club Auto Crono CV, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, și susținut de Consiliul Județean Covasna, Primăria și Consiliul Local Măgherani, Primăria și Consiliul Local Miercurea Nirajului.

Partener oficial: Metalubs România.

Parteneri principali: EGS, Plasmaserv, Retacom, Farel, Fomco/

Parteneri media: Autorally, Autostiri.

Trofeul Metalubs Măgherani este un eveniment organizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, Inspectoratului Județean de Poliție Mureș – Serviciul de Poliție Rutieră, Poliția comunei Măgherani, Poliția orașului Miercurea Nirajului.

(Redacția)

Post-ul Competiție automobilistică națională într-o comună mureșeană apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.