Dacă petreci mult timp în casa s-ar putea să începi și tu să te confrunți cu o stare constantă de monotonie și rutină obositoare. Oricare ar fi motivul pentru care îți petreci cea mai mare parte a timpului în casă, trebuie să înveți să modifici câte ceva din când în când pentru a te bucura de mai multă relaxare și pentru a nu te confrunta cu plictiseala cea de toate zilele din prima secundă în care pășești în aceeași baie, renovată ultima dată cu prea mult timp în urmă.

         În acest sens poți apela la două variante la fel de utile: una pragmatică și alta estetică. Dacă ești din fire mult mai pragmatic, modifică lucruri ce țin de confortul tău general, cum ar fi sistemul de încălzire. Dacă te-ai săturat de aspectul locuinței, este timpul să te orientez spre anumite modificări de ordin estetic care să facă o diferență semnificativă.

Iată cum poți revigora atmosfera căminului tău pentru a scăpa de senzația de monotonie constantă:

Proiecte de durată

         Dacă nu ai mai făcut de multă vreme modificări în locuința ta, e timpul să faci un pas important. Stabilește-ți un proiect nou la care să lucrezi în timpul liber, cum ar fi un corp nou de bibliotecă. Dacă ești mai practic de atât, fă schimbări la sistemul de încălzire sau răcire al locuinței. Sunt lucruri pe care le poți face pentru confortul tău de zi cu zi. Spre exemplu, instalează-ți panouri solare de la Dbsolar.ro și în felul ăsta vei face o modificare pe care o vei resimții în mod plăcut multă vreme. Proiectele noi sunt mereu un mod de a destrăma monotonia de acasă.

Alege alte culori pentru încăperi

         Poate te-ai săturat de aspectul încăperilor în care îți petreci cea mai mare parte a timpului. De multe ori, culoarea pereților poate avea un impact foarte mare așa că ai putea să faci și aici o schimbare. Albul conferă un aspect proaspăt și revigorant oricărei camere și este preferată de majoritatea persoanelor. Dacă te-ai plictisit însă de nonculori, poți opta și pentru o paletă mai vie. Orientează-te însă după culori cu efecte pozitive asupra psihicului, cum ar fi verdele, care calmează și liniștește.

Spații curate

         Dacă te simți prea aglomerat în propria casă, o variantă este să rearanjezi spațiul în așa fel încât să pară mai mult loc. Dacă mobilierul este unul minimalist, păstrează acest ton și lasă cât mai multe spații aerisite. Senzația de curat și spațios vine din cât mai puține elemente decorative alese cu bun gust și stocarea inteligentă a altor obiecte în locuință, astfel încât să nu încarce privirea.

         În concluzie, de la gesturi mari și până la cele mai mici, ai multe variante prin care poți să reîmprospătezi atmosfera căminului tău. Monotonia se poate instala ușor dacă nu te ocupi în mod adecvat de casa ta. Tot ce mai trebuie să faci este să îți găsești motivația necesară și să începi.

Sursa foto: pexels.com