Compania Aquaserv Târgu Mureş este nevoită ca în perioada 18-24 mai 2022 să sisteze furnizarea apei potabile către șapte asociaţii de proprietari/ locatari, cu restanţe către companie.

”Asociaţiile de proprietari vizate au datorii cumulate de peste 800.000 de lei, cu o vechime de cel puţin 90 de zile. Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată doar după ce au fost parcurse toate etapele legale prealabile, în încercarea de a recupera datoriile scadente pe care asociaţiile de proprietari le au către societate. Din cauza faptului că aceste asociaţii nu au depus suficiente eforturi pentru diminuarea datoriilor, suntem nevoiţi să recurgem şi la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu legislaţia existentă în domeniu (Legea 51/2006 şi Legea 241/2006), de sistare a apei potabile”, au informat reprezentanții companiei.

Lista cu asociaţiile de proprietari care sunt vizate pentru sistarea apei potabile este publicată pe pagina de internet a companiei, www. aquaserv.ro/sistari/sistari-pentru-neplata.

”Sistarea furnizării apei potabile către datornici se impune pentru a împiedica generarea de noi datorii şi pentru recuperarea debitelor restante. Aceste două obiective sunt esenţiale pentru derularea activității Aquaserv, în condițiile și la nivelul de calitate asumat prin Contractul de delegare. Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014, articolul 22 alineatul 2, coroborat cu articolul 25 alineatul 5 facem apel către locuitorii din zonele unde urmează a fi sistată furnizarea apei potabile, să-şi asigure rezerve de apă, în cantităţi suficiente pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei personale şi preparării hranei”, se mai arată în informare.

Lista asociațiilor vizate de această decizie este următoarea:

(Redacția)

Post-ul Asociații de proprietari din Târgu Mureș lăsate fără apă din cauza datoriilor apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.