Baia este o cameră foarte importantă din locuința ta. De aceea trebuie să-i acorzi destul de multă atenție pentru amenajarea acesteia. În mod inconștient, oamenii nu acordă atenție amenajării băii, dar ar trebui să se gândească la fiecare dimineața pe care și și-o încep în această cameră, astfel că are o amprentă destul de puternică asupra stării de spirit din fiecare zi. După cum bine știi, dacă îți începi ziua bine, vei avea parte de o zi la fel de bună precum dimineața pe care ai avut-o. Așadar tu nu trebuie să te axezi doar pe culoarea mobilierului, există mai multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare pentru ca baia ta să fie amenajată într-un mod corect și eficient.

Amenajarea băii în funcție de stilul pe care ți-l dorești

Băile în stil modern sunt definite de un grad sporit de confort și de un aspect încântător al acestei încăperi. Acest stil este caracterizat de prezența unui mobilier ce este generos în depozitare, corpurile sanitare sunt realizate în general din marmură lucioasă și sunt dotate cu cazi de baie freestanding de calitate. De asemenea robinetii sunt realizați din elemente metalice.

O baie în stil clasic este caracterizată de multă eleganță, are multiple elemente ce țin de funcționalitate, dar vei regăsi și elemente ce fac parte doar din decor, fără o utilizare anume, care sunt necesare însă, pentru că fără acestea imaginea băii în stil clasic nu ar fi completă. Elementele aparte stilului sunt oglinzile de dimensiuni mari, un sistem de iluminare puternic și pardoseală cu un design deosebit.

Băile amenajate în stil vintage sunt foarte apreciate pentru atmosfera magică pe care o au, te introduc într-un basm atunci când pătrunzi în ele. Deși există multe idei de a crea un design vintage, trebuie să te raportezi și la specificațiile ce definesc acest stil. De această dată mobilierul trebuie să fie realizat obligatoriu din lemn, dar care să aibă un aspect învechit. Cada va trebui să fie una rotundă sau ovală, iar chiuveta va fi cu picior. Elementele de decor trebuie să ajute la imitarea trecerii timpului pentru că acesta este elementul definitoriu pentru acest stil. De asemenea oglinda trebuie să fie una mare, cu o ramă care să aibă de asemenea un stil învechit.

O baie într-un stil romantic te duce cu gândul la o atmosferă plăcută, caldă, ce va avea un mobilier de o calitate superioară. Corpurile sanitare ar trebuie să fie confecționate din ceramică, iar mobilierul trebuie să fie realizat din lemn. În general stilul romantic se apropie de cel vintage. Și neapărat trebuie să pui accent pe decor. 

O baie amenajată în stil luxos va fi regăsită în special în casele unde persoanele își permit și au un stil de viață la fel de luxos. Aceste băi vor fi definite de confort, eleganță și toate elementele vor fi la un nivel superior. Corpurile sanitare vor fi realizate din materiale de înaltă calitate, robineții sunt în general aurii, iar pardoseală va fi realizată neapărat din marmură.