Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, un memorandum în baza căruia şase aeroporturi din ţară vor beneficia de o schemă de ajutor de stat de 21.374.000 lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Memorandumul vizează acordarea unor ajutoare de stat operatorilor economici care administrează aeroporturi şi care în anul 2019 au înregistrat un trafic de pasageri mai mare de 200.000 de pasageri, dar mai mic de 3 milioane, pentru a depăşi astfel dificultăţile financiare cu care se confruntă, în contextul pandemiei de COVID-19.

„În baza articolului 107 alineatul (3) litera b) din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene şi a Cadrului temporar pentru măsurile de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei pandemii de COVID-19, program aprobat şi promovat de Comisia Europeană, actul normativ stabileşte o schemă de ajutor de stat de 21.374.000 lei, prin care vor fi finanţate aeroporturile eligibile care se confruntă, din aceste motive, cu un deficit de lichiditate. Este vorba de aeroporturile din Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava şi Timişoara”, a precizat Cărbunaru, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

(www.agerpres.ro)

Post-ul Ajutor de la Guvern pentru șase aeroporturi. Aeroportul ”Transilvania”, sărit din schemă apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.